12 januari 2010

Japanska Modestilar - Sweet Lolita あまロリ ^^

Sweet lolita heter amarori på japanska och är en av de mest populära genrer utav japansk lolita. Sweet lolita är den mest färgglada lolitastilen. Den är otroligt söt och väldigt dockliknande. En Sweet Lolita klär sig främst i ljusa pastell färger som vitt, ljusblått, turkost och rosa. Plaggen har ofta söta mönster med hundar, enhörningar, karuseller, hjärtan, bakverk, rosetter mm.

Då det gäller passform och typ av plagg är det klänningar och kjolar med den vanliga cupcake formen som gäller. Läs gärna inlägget japansk lolita för en utförligare beskrivning av hur det japanska lolitamodet ser ut. Sweet lolita plagg är ofta detaljrika i form av spets, volanger, satinband etc. Vanliga accessoarer är oversize rosetter för håret, paraply, gosedjur och handväskor. 

En sweet lolita har ofta lockigt hår, tofsar är vanligt. De sminkar sig neutralt i ljusa färger som matchar kläderna för att få en enhetlig dockliknande look. Eyeliner och lösögonfransar är även mycket vanligt. Sweet Lolita finns i nuläget att köpa hos oss så ta en titt här vid intresse.

Källor: egna observationer i Harjuku.
Lolitafashion.org
Modetidningen Kera

2 kommentarer:

AnnieBanani sa...

Kan du inte skriva med om varför stilarna heter som dem heter.
T.ex varför det heter Lolita och vart den främsta inspiration kommer från. Och gällande Lolita så kan du ju skriva till vad både Hime och gothic betyder dessutom.
Om du får in nya läsare på bloggen som inte kan detta så är det enklare att förstå.

Om jag i framtiden vill skriva mer om Dessa stilar så vore det bra att kunna hänvisa till din sida.

Och vart du hämtar faktan. Skitviktigt!

Talkingclothes.se sa...

Hej Annie var god och kika in inlägget japansk lolita som vi länkat till för att läsa om stilens uppkomst, namn etc.

Vad olika genrer av lolita innebär tas upp allt eftersom vi postar inlägg om dessa på bloggen.

Då vi sett och upplevt en del av vår "fakta" med egna ögon i Japan är det inte alltid lätt att referera till något men vi postar de källor vi använt oss av :)

Mvh Talkingclothes