14 januari 2010

Japanska Gyarustilar- Rokku Gyaru ロックギャル^^

Rokku gyaru är ytterligare en genre av gyaru och betyder rock gal på japanska. En rockgal gillar bomullstoppar och tees med råare ofta punk liknande tryck. Korta ofta fransade eller rent av trasiga denim shorts är populära.

En kombination av svart och starkare färger är vanligt. Plagg och accessoarer i läder med nitar är en annan favorit. Nätstockings, smalare bälten, höga stövlar med snörning eller höga platåboots är mycket förekommande. Rokku gals gillar långa halsband, kors och breda armband.

Sminket är likt gyaru fast mörkare. En rokku gyaru byter ut de ljusare nyanserna av ögonskugga till en kraftigare svart sotig look. I övrigt är det rikligt med svart eyeliner, cirkellinser och lösögonfransar likt "vanlig" gyaru som gäller. Håret är i regel fortfarande lockigt men ibland högre uppsatt med en aningen mer tillrufsad styling eller tofsar.

Källa: Egna observationer + bilder.

4 kommentarer:

Minty sa...

Jag älskar Gyaru stilen! ^^
Men det är så svårt att hitta kläder och så kan man inte ha kjolar på vintren ._. Jag önskar att det västerlänska modet, som du skrev, inte skulle vara så "platt" och tråkigt utan mer vågat och färgglatt!

Emma sa...

Jupp håller med!Hej! Jag heter Emma och ska snart ta och shoppa på TalkingClothes.se och jag älskar värkligen erat sortiment!
Jag undrar om ni kommer köpa upp något sortiment från Foki(fokis.se)
eftersom hon har startat ett märke och säljer till hela världen!!

Hej då!!

Anonym sa...

Hej!
tycker också att det västerländska modet är trist och tråkigt, själv klär jag mig nästan bara i färgglada kläder !_!

Anonym sa...

Aloha, where from do you have such information? It is quite interesting. purchase cialis online