6 juli 2009

Japanska Modestilen - Gyaru ギャル ^^

Gyaru är för er som inte vet det japanska ordet för girl eller gal.
Det finns många olika undergrupper inom Gyaru. Mer information om olika inriktningar/genrer av gal kommer postas på bloggen allt eftersom.

I detta inlägg fokuserar vi på det grundläggande mest igenkända klädkombinationerna samt detaljer som oftast genomsyrar alla gyaru inriktningar mer eller mindre.

I jämförelse med västvärldens modetrender framstår stilen gyaru för många som en aning vågad. Om man däremot jämför denna stil med andra japanska modestilar är Gyarumodet mer nedtonat och mycket mer vardagsanpassat.

Gyarus är oftast i 15-20 års åldern. Stilen är ungdomlig och väldigt "flickig". Gyarus klär sig ofta i klänningar och kjolar. Korta shorts ofta i denim, spets eller virkat är även vanligt. Dessa kombineras gärna med tees, skjortor eller knytblusar. Tröjor, koftor, cardigans, västar och boleros i animalprints, fuskpäls, teddy eller med kawaii tryck är andra vanliga överdelar.

En gyarulook är alltid komplett. De kombinerar gärna med benvärmare, over knee strumpor, knähöga stövlar och boots med pälsdetaljer. En vanlig accessoar är vad vi brukar kalla Geek Glasögon med stora fyrkantiga bågar.

Gyarus gillar att vara Kawaii vilket är det japanska ordet för söt. Plagg med  luva som har öron är mycket populära. Plagg med stora utstående rosetter är också vanligt förekommande. 

En Gyaru spenderar både mycket pengar och tid på sitt utseende. Gyarus har ofta långt lockigt hår med mycket volym. Sminkningen är otroligt viktig och här fokuserar man på en flickig animé känsla med stora ögon.

Lösögonfransar är ett måste och cirkel linser är vanligt förekommande. "Vanliga"gals använder ljusa beige/bruna ögonskuggor i kombination med svart kajal, eyeliner. Denna kombination av smink tillsammans med fransar är mycket givande för att skapa en illusion av större ögon.

En Gyaru har även ofta välvårdade salongsnaglar. Ofta dekorerade med söta 3D dekorationer i form av kända animerade karaktärer, rosetter, frukt, godis, rosor.

Källor: Egna erfarenheter, nedanstående länkar samt en hel del bloggar.

Gyaruhair
Forevergyaru 
Modetidningar

0 kommentarer: