4 juli 2009

Japanska Modestilar - Decora ^^

Ordet Decora kommer ifrån ordet decorate (dekorera på svenska) och varför denna stil fått detta namn är inte så svårt att förstå. Decora är den stil som de flesta syftar till när de refererar till Japanskt "Kawaii mode" Kawaii betyder för er som inte vet söt på japanska och termen Kawaii används frekvent inom japansk populärkultur.

Decora har vuxit fram med barn och barnkläder som inspirationskälla. Trenden är ofta i olika nyanser av rosa och uppbyggd av rosetter, hjärtan, prickar och mönster i en söt röra. Randiga/prickiga knästrumpor och strumpbyxor är vanliga.

En decora flickas främsta kännetecken är dock massvis av hårspännen placerade omkring varandra i håret för dekorationens skull snarare än att hålla samman en frisyr. Håret är i övrigt oftast uppsatt i tofsar. Decora girls mixar och matchar allt möjligt och inget är för mycket. Söta accessoarer är precis lika viktigt som kläderna.

Det är vanligt att en decora girl bär omkring på ett mjukisdjur eller en ryggsäck,väska i form någon känd japansk animérad karaktär såsom Hello Kitty, Rilakkuma eller My melody. Denna stil är otroligt söt och fascinerande överdriven och är en mycket stor del i det japanska distriktet Harajukus steet /sub modekultur.

Källor: Egna iakttagelser i Harjuku samt bilder från internet.

 

7 kommentarer:

Valeria sa...

älskar japan1 <3
jättebra berättat :)

Van ~ sa...

så många häftiga stilar, jag skulle älska om butiken tog in lite kläder i victorian maiden-stuk =)

Anonym sa...

Så himla mycket coolt! Tack för insperationen till mitt asienarbete i skolan! Nu vet jag vad jag ska skriva om Japan... Just nu sitter jag här i "lolita-lockar"

Talkingclothes.se sa...

Tack för de fina kommentarerna =) Alltid lika skoj att inspirera andra och göra fler Japan galna!

Jag kan berätta att mer lolita, hime och cosplay är på G och det kommer antagligen att komma in i butiken under december månad.

I övrigt så kommer det massa annat nytt mode inom asiatiskt mode så kika gärna in =) Hade gott alla!

Vad

Anonym sa...

lart mycket

Shumpizen sa...

Affären måste få n lolita goth!!!!

Polina sa...

Älskar verkligen det japanska modet <3<3 =)