6 april 2012

Japanska Modestilar - Classic Lolita ロリータファッション

Classic Lolita är likt Gothic Lolita och Sweet Lolita en utav de mest populära subgenrer av Japansk Lolita. Classic lolita är ett mellanting mellan gothic och sweet lolita då den är en något mer mogen/vuxen form av lolita. 
Stilen är flickig och söt i den mening att det fortfarande är de typiska vida, rococo inspirerade klänningarna som är i fokus. De färger och mönster som används här är inte lika mörka som hos gothic lolita och heller inte lika söta pastellfärgade som hos sweet lolita.
 En classic lolita bär främst klänningar , kjolar,blusar och kappor i enfärgade neutrala nedtonade färger såsom vitt, beige, brun, grön, mörkröd och mörklila. 
Småblommigt mönster är mycket populärt. En classic lolita avstår oftast från plagg i exempelvis ljusblå och rosa färger såväl som plagg med för många detaljer. Några få små rosetter och spetsvolanger räcker. 
 En classic lolita använder inte allt för många accessoarer. Någon enstaka unika accessoarer räcker gott. En neutral nedtonad makeup är här det vanligaste. 
Källor: Egna observationer i Harajuku i Japan.

0 kommentarer: