6 april 2012

Japanska Gyarustilar - Nutida Manba マンバ ^^

Efter år 2004 dog mer eller mindre yamanba eller old school manba som stilen också kallas idag ut. Under 2008 växte istället den tredje formen av Ganguro fram kallad manba eller nutida manba. Den nutida manbastilen är ännu mer extrem än den förra. Sminkningen och håret står likt det gjorde för stilen ganguro och yamanba fortfarande i centrum.

Håret är idag ofta färgat blont i kombination med neonfärgade syntetiska färger såsom rosa, lila, grönt, gult och blått. Håret är ofta långt och inte längre platt utan det är tuperat med mycket volym. Dreadlocks, flätor och olika former av peruker, clips förekommer också.

Nutida manba har likt stilen ganguro en mycket mörk solbränna. De klistrar inte längre stickers på kinderna som yamanbas gjorde. Den vita panda sminkningen är ofta vitare,mer extrem, linjen på näsan är idag mer synlig och de vita läpparna är fortfarande ett viktigt element.

Nutida manbas använder också ofta ögonskuggor i svart och neonfärger. Eyeliner, lösögonfransar och diamanter i ögonvrån är andra exempel
som är en viktig del av en manba makeup.

Klädkoden har förändrats ganska mycket sedan 2004. Den nutida manban gillar kläder i neonfärger såväl som i pastellfärger och animalprints. Fokus ligger inte längre på hawaii mönster och stora plastblommor som var återkommande element i en yamanbas styling.

Den japanska kigurumin och andra mysiga roomwear är andra populära
 plagg inom den nutida manbastilen.

Källor:

Modetidningen EGG
Oddculture.com
Gyaruwiwki 
 

0 kommentarer: