4 april 2012

Japanska Gyarustilar - Haady Gyaru ^^

Den japanska gyarustilen Haady Gyaru skapades utav  EGG i samarbete med Kaoru Watanabe som är en utav tidningen EGGS modeller. Kaoru föddes 1985 och började synas i EGG då hon var i 16 års åldern. Idag figurerar hon främst i EGG genom sitt eget klädmärkes JSG (Japanese super girl) annonskampanjer.

Åsikterna om haady varierar och vissa anser att stilen haady inte är nog populär för att kunna nämnas som en genre av gyaru. Vi tycker denna stil är festligt färgsprakande och vi väljer att se på den som en subgenre av gyaru. 

En haady gal älskar neonfärger så som rosa, lila, grönt och gult i kombination med svart. Hoddies och Cardigans med katt öron, animalprints, prickigt och stjärnmönster är mycket vanligt. Leggings, shorts, tyllkjolar och oversize tees är andra vanligt förekommande plagg inom denna stil. Randiga/mönstrade knästrumpor är vanligt. Klackar såväl som sneakers används.

Stilen är något rockig/rave inspirerad vilket också syns i frisyr och makeup. Håret är ofta rakt eller krusat och är ofta färgat i mer än en färg.

Sminkningen varierar och kan se olika ut men till skillnad från de flesta gyarustilar avstår man här från neutrala toner och applicerar istället ögonskuggor med färg. Mörkare ögonskuggor är dock också vanligt
såväl som eyeliner, lösögonfransar, cirkellinser, läppstift i rött
eller rosa är återkommande inslag.

Källor:
EGG
JSG 

0 kommentarer: