4 mars 2012

Japanska Modestilar - Mori Girl ^^

Den japanska modestilen Mori Girl vilket betyder Skogsflicka på japanska uppkom år 2006 och växte sig allt mer populär under år 2007-2008. Stilen uppkom från funderingen kring hur en flicka bosatt i skogen skulle se ut och klä sig. Observera att Mori Girl är inte detsamma som Mori Gyaru.

Stilen är mycket bekväm, oversize i form av långa bylsiga klänningar,tunikor och kjolar, lösa tröjor, stickade koftor, ponchos och boleros i naturnära färger som cremé, beige och brunt. Blommigt, prickigt samt andra retro mönster är också vanliga. Höstplagg med inslag av päls är också vanligt.

En skogsflicka gillar att shoppa vintage. Handgjorda plagg och accessoarer är populära. Lager på lager och spets såväl som virkade detaljer är andra viktiga element. Tights och leggings är viktiga basplagg. En Mori Girl bär främst skor med rundad tå.

Håret är ofta lätt lockat, kortare rak lugg är vanligast. Sminkningen är neutral. En Mori Girl har en god känsla för detaljer vilket gör att hon finner de där udda unika accessoarerna som andra lätt förbiser.

Källa: The Mori Mix List
Källa: The Mori Girl Community 

0 kommentarer: