17 mars 2012

Japanska Gyarustilar - Mori Gyaru もりギャル ^^

Gyarustilen mori gyaru betyder forest gal på engelska. Stilen kallas av vissa för everyday gyaru och har uppkommit med stilen mori girl som inspirationskälla. Mori gyaru är en utav de allra populäraste gyaru stilarna i Japan idag och detta beror förmodligen på att denna stil är väldigt vardagsanpassad och därmed är mer mainstream än många andra genrer av gyaru.

Likt mori girl bygger stilen på plagg i naturnära färger såsom vit, crème, beige, skogsgrön och brunt. Här byter man dock ut en del av den bylsiga lager på lager känslan mot en aningen lättare sådan. Ponchon byts ofta ut mot en väst i fuskpäls, virkat eller denim. Den långa vida kjolen ersätts oftast av en mönstrad maxiklänning som bärs med en lång cardigan,väst eller bolero ovan.

Korta shorts, blus och en längre cardigan är en annan vanlig kombination. Jumpsuits är ett annat poplärt mori gal plagg. Blommiga mönster, spetsdetaljer, breda midjebälten, boots med teddykant, mockafransar och strumpor med spetsvolang är andra exempel på frekvent återkommande plagg i en mori gal styling.

Vanliga accessoarer är väskor i mocka och små rosetter. Håret är lockigt, ofta uppsatt i en eller två tofsar. Sminkningen är neutral, ljusa ögonskuggor, eyeliner och lösögonfransar likt stilen gyaru.

Källor: Egna iakttagelser i Japan
Japanska Tidningen Popteen
The Morigyaru movement blog

0 kommentarer: