12 januari 2010

Japanska Gyaru Stilar - Hime Gyaru ひめギャル ^^

Hime Gyaru betyder prinsessflicka på japanska. En himegyaru bär mycket flickiga plagg. Favoritfärgerna är ljusrosa och vit och det plagg som används flitigast är klänningar, kjolar och toppar. Vanliga ytterplagg som används är kappor, ponchos och boleros i fuskpäls. Även dessa i ljusa färger.

Plagg med unika detaljer i form av rosetter, volanger, pärlor, blommor, kristaller är tro det eller ej vanligt. En himegal lägger mycket tid och möda på sitt hår. Håret är oftast lockigt och uppsatt i höga uppsättningar med mycket volym.Tofsar förekommer också ibland, luggen är oftast rak.

Även inom denna trend är accessoarer mycket viktiga. Klackskor med stora rosetter,blommor eller liknande är ett måste.Väskan ska vara relativt rymlig och bäras i handen, tiara och hårrosetter är andra exempel på andra vanligt förekommande accessoarer i en hime gyaru look.

Likt andra gyaru genrer är smink och naglar mycket viktigt. Utan de stora fokuserade ögonen kan man egentligen inte kalla sig någon form av gal även om din klädstil kan tänkas att passa in i detta forum. 

Källor: Egna observationer i Japan, modetidningar och bloggar. 
Himegyarufuckyeah 
Japanska Modetidningar
15 musthaveitems 

0 kommentarer: